Stefan Knapen

PhD-student – Co-assistent

Klein eBook of Mini-Kits als Output op het Internet

| 0 comments

Bloggen is leuk. Contact krijgen met je lezers en de discussie verlengen naar de de comments is denk ik één van de grootste krachten van dit medium.

Maar een blog post gaat maar tot zover. Als je kijkt naar grote bloggers als Chris Guillebau, Leo Babauta en mijn persoonlijke favoriet Scott H Young, bieden zij meer aan dan alleen blog posts. Veel van deze bloggers hebben mini-producten, evenals grote producten. Kleine guides, vaak in PDF formaat, die ze in ruil voor je email-adres gratis aanbieden.

Zelf ben ik de laatste tijd hier ook meer over gaan nadenken. Ik denk dat een groot scala aan mini-producten je professionaliteit erg ten goede kan doen. Je laat zien dat je in staat bent tot kwalitatieve output en om de lezer geeft. Daarnaast kan je gericht een email-lijst opbouwen. Ik kan bijvoorbeeld mensen die mijn ebook ‘How to build a blog as a student’ andere dingen bieden dan lezers die met mijn ‘Successful Student Motivational Course‘ hebben meegedaan.

De komende tijd zal ik dus mijzelf focussen op mini-producten. Kleine infoproducten, veelal gratis, gericht op een bepaald onderwerp. Tijdens de research over deze producten zal ik waarschijnlijk genoeg info hebben om ook blog posts te blijven schrijven.

Wat betekent dit nou concreet? Binnenkort kan je een Nederlandstalig eBook verwachten over hoe je gemakkelijk een persoonlijke website kan bouwen. Mijn eerste Nederlandstalige eBook! Hoewel mijn Engelstalige het goed laat zien, denk ik dat een op de Nederlandse markt gericht eBook beter is voor de Nederlandse lezers, zeker omdat ik daarin zal laten zien hoe je .nl domeinen registreert en deze ook kan hosten.

Daarnaast zal ik binnenkort een Engelstalig eBook uitbrengen over verschillende ‘Skills’ die je kan vervaardigen. Een simpele gids, met daarin heel veel verschillende (‘random’) skills, waarom je ze zou moeten leren en hoe je ze snel kan leren, inclusief resources om het te leren. Ik denk dat voor veel studenten het vervaardigen van skills een goede manier kan zijn om een leuk verhaal te creeëren, en een interessant persoon te worden.

Mocht je nou interesse hebben, laat even een comment achter. Dan zal ik je op de hoogte houden!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Required fields are marked *.