Stefan Knapen

PhD-student – Co-assistent

Mijn Overhemden – Mizzen and Main

| 0 comments

Iedereen die mij af en toe tegenkomt in het dagelijks leven heeft inmiddels wel gehoord dat ik nogal fan ben van de overhemden die ik draag. Om dit verder te bekrachtigen, en wat uitleg te geven over deze overhemden, wil ik jullie hierbij laten zien welke overhemden dat dan zijn.

Mizzen and Main overhemden

De overhemden die ik draag zijn van Mizzen+Main, een kledingmerk uit Dallas, Texas, USA. Een bedrijf dat in 2012 is gelanceerd met als doel om mooie kleding te maken, die ook nog eens prettig zijn om te dragen.Ik ben via een advertentie bij de Tim Ferriss Podcast bij deze hemden gekomen.

De overhemden zijn gemaakt van een mengstof van katoen en elastine, hetzelfde type stof waarvan je speciale hardloopshirt van gemaakt is zeg maar. En dat is precies de reden dat ik nooit meer een ander type overhemd zal dragen:

  • Nooit strijken. Ik kreeg in december een strijkplank voor Sinterklaas. Nog nooit gebruikt, want deze hemden hoeven niet gestreken te worden. Sterker nog, je hoeft ze niet eens uit te hangen. Ik gooi ze in mijn rugtas, trek ze aan en binnen enkele minuten zitten ze goed. Deze stof kreukt niet.
  • Verkoelend, dus nooit erdoorheen zweten. Als ik een presentatie geef, zal niemand ooit meer aan mijn oksels zien dat ik het spannend vind. Deze stof is namelijk hartstikke doorluchtend, en zweetplekken zie je niet eens. Ik droeg dit overhemd op een bruiloft in Frankrijk in augustus, ideaal.
  • Ze zitten ook nog eens lekker. Comfortabel als een hardloopshirt dus. Echt zo comfortabel als een hardloopshirt. Jazeker, ik heb afgelopen jaar de 4 Mijl van Groningen in dit shirt gelopen. Zie foto hieronder.
  • De overhemden zijn mooi. De minst belangrijke reden, maar de overhemden zien er ook nog eens mooi uit. Ik krijg complimenten die ik eerder niet kreeg over wat ik droeg, en deze complimenten zijn voor mij vaak een reden om een betoog als deze af te steken.

Iedereen die ik over deze overhemden vertel wordt enthousiast, tot ik begin over de prijs. Dat is namelijk het enige nadeel van deze hemden, ze zijn ongeveer 100e per stuk en ze worden alleen in de Verenigde Staten verkocht. Bij een bestelling zitten dus ook nog eens best hoge import/verzendkosten. Voor mij een reden om aan mensen te vragen ze mee te nemen als ze toevallig in de USA zijn. Een vrij hoge prijs dus, maar voor mij het geld dubbel en dwars waard.

Waar, wat en hoe? En Stefan.. Krijg je betaald om dit te zeggen?

Iedereen vraagt of ik betaald krijg om zo enthousiast over een overhemd te praten. Nee, dat krijg ik niet. Ik had het graag gezien dat Mizzen+Main mij af en toe een shirt toe stopte, maar dat heb ik nog niet voor elkaar gekregen. Dus dit alles is puur uit enthousiasme voor het merk. Wél is het inmiddels zo dat als je een shirt koopt op hun website via onderstaande link dat ik dan een coupon code krijg van 50$, om zelf weer een shirt te kopen. Dus iedereen wint!

Je kan de shirts online bestellen op de Mizzen+Main website. Verder kan je ze in verschillende winkels in de VS ook kopen, maar dan moet je daar toevallig wel in de buurt zijn.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Required fields are marked *.