Stefan Knapen

PhD-student – Co-assistent

Referenties

bob kolstein

“Stefan heeft op de Hanzehogeschool aan HRM studenten een workshop gegeven over Life Hacking. Een vernieuwend en leuk onderwerp. Hij weet op een leuke en speelse manier de groep te activeren en mensen na te laten denken over bepaalde onderwerp. Het leuke is dat er op een speelse manier wordt kennisgemaakt met een stukje theorie waarna er mooi wordt overgestapt op vier praktijkvoorbeelden. De mensen die de workshop volgen mogen kiezen tussen de vier praktijkvoorbeelden waarover zij graag meer informatie willen. Stefan betrekt daarmee de klas en heeft het voordeel dat hij iets kan vertellen waar mensen zelf om vragen. Bedankt Stefan. Ik zie je in de toekomst graag nog een keer!”

Bob Kolstein, studievereniging “SV Ergasia”, Hanzehogeschool Groningen.

Hanzehogeschool_Groningen

“Stefan Knapen is een levend voorbeeld van Slimmer (en bewuster) Werken. Met veel enthousiasme gaf hij hierover een presentatie voor de afdeling Epidemiologie van het UMCG. Het is zeer de moeite waard om met Stefan van gedachten te wisselen over ideeën om effectiever, efficiënter, leuker en bewuster te werken in minder tijd.”

Gert Dijkstra, General Manager Afdeling Epidemiologie UMCG.

UMCG-logo

“Stefan Knapen is de afgelopen twee jaar als gastdocent op de HvA actief bij de docentenopleiding opleiding Zorg en Welzijn. Binnen de module metawerk (mentoraat) vinden wij het belangrijk om extra aandacht te besteden aan slimme studievaardigheden en gebruik van de computer. Stefan deed dit op een enorm enthousiasmerende manier.

Hij kan zowel met de deeltijders als met de voltijders omgaan en inspelen op hun behoefte. Hij betrekt de groep bij zijn verhaal door met herkenbare voorbeelden te komen en te kijken naar signalen uit de groep. Na zijn verhaal gaat de groep aan de slag met de computer en op een rustige manier helpt hij de studenten.

Aan het eind van de les zijn de studenten gemotiveerd om zelf hiermee verder te gaan en wij zien in de lessen erna duidelijk resultaat, de ene prezi na de ander wordt getoond en studenten verdiepen zich in Slimmerkunde.

De samenwerking met Stefan verloopt altijd zeer prettig, hij reageert snel op mijn mailtjes, is bereid om mee te denken aan de invulling van de lessen. Hij komt met eigen ideeën en voorstellen. Ik persoonlijk vind het knap hoe hij dit met zijn studie geneeskunde en de vele andere activiteiten combineert.

Ik hoop in de toekomst nog vaker met hem samen te werken.”

Pauline Sturm-van Dijk, Hogeschool van Amsterdam

HVA_3

“Wat ik heel goed vond is dat je de leerlingen echt stimuleert. Een vraag beantwoorden met een wedervraag helpt ze na te denken. Dat is iets dat veel te weinig gebeurt. Door jouw manier van reageren prikkel je de leerlingen en gaan ze bewuster nadenken, dat is goed! Daarnaast kom je heel vriendelijk over, er hing een prettige sfeer die les. Ook dat is van groot belang voor het onderwerp dat je behandelt. De leerlingen moeten vrij kunnen reageren en die ruimte hadden ze.

De opening en het spel gingen goed. De leerlingen waren goed groepsgewijs bezig en ook nu viel mij op dat je op een goede manier de kinderen zelf aan het denken bracht.”

Lieke van der Palen, Kids College Apeldoorn.

KidsCollegeApeldoorn

Leave a Reply

Required fields are marked *.