Stefan Knapen

PhD-student – Co-assistent

Trainingen/Workshops

“Stefan Knapen is een levend voorbeeld van Slimmer (en bewuster) Werken. Met veel enthousiasme gaf hij hierover een presentatie voor de afdeling Epidemiologie van het UMCG. Het is zeer de moeite waard om met Stefan van gedachten te wisselen over ideeën om effectiever, efficiënter en bewuster te werken in minder tijd.” – Gert Dijkstra, General Manager – Afdeling Epidemiologie UMCG

Ik geef trainingen/workshops aan studenten op het gebied van slimmer werken.

Wat houdt dat nou in?

Met de opkomende studiedruk (BSA, langstudeerders boetes en Harde Knip) moeten studenten over het algemeen ‘harder gaan werken’. Althans, dat zegt iedereen. Studenten denken daar heel anders over. Studenten wordt namelijk niet graag verteld wat zij allemaal wel niet zouden moeten doen. Daarom zet ik een dikke streep door ‘harder werken’ en zeg ik ‘slimmer werken’. En dit doen een aantal studenten al, die hebben al trucjes gevonden om veel meer gedaan te krijgen, in veel minder tijd, met veel meer impact.

Hier geloof ik dan ook heilig in. [highlight]Studenten hoeven niet harder te werken als ze ook slimmer kunnen werken.[/highlight] En dat kunnen ze. En over dit onderwerp gaat mijn workshop.

Ik kom naar jouw symposium/congres/avond of workshop-dag om daar een workshop/training te verzorgen. Mijn workshops gaan dus over ‘slimmer werken voor studenten’. Lifehacking voor studenten mag je het ook noemen.

De workshop is eigenlijk een verhaal over hoe een student slimmer en sneller kan werken. Hiervoor heb ik drie kernpunten. Powernappen, speedreaden en een schatkist vol trucjes. Deze drie punten zal ik in de workshop verder uitleggen. Ik vertel over hoe en wat, maar vooral waarom. Met leuke voorbeelden probeer ik studenten enthousiast te krijgen om deze trucs ook echt uit te proberen en toe te passen.

Veel tips in een korte tijd, een hele hoop enthousiasme en ook nog een stukje bewustwording.

Leave a Reply

Required fields are marked *.